Internasjonal pris til vårt morselskap EderaGen AS

Vårt morselskap EderaGen AS er et utviklingsselskap som vekker internasjonal oppmerksomhet. Tidligere i år fikk selskapet patent på oppfinnelsen ‘deconstructed soil composition’, som tidligere omtalt både i norske media og i en video med vår styreformann. Nå har EderaGen AS vunnet en internasjonal pris som det mest innovative tarmhelse-fokuserte bioteknologiselskapet  i Nord-Europa, delt ut av Global Health & Pharma (GHP) under årets Biotechnology Awards.

I et intervju med selskapets leder Knut Eirik Andersen ser GHP Magazine nærmere på selskapet og det konseptet som vant den internasjonale utmerkelsen.

Essensen i intervjuet er at den urgamle kontakten med naturen som mennesket er tilpasset gjennom evolusjonen, er brutt i dagens moderne samfunn. Spesielt kontakten med jord er viktig også for vår egen tarmflora. Artikkelen etterlater ingen tvil om at en balansert og sunn tarmflora er særdeles viktig for at vi skal holde oss friske. Det utdypes hvorfor kontakt med jordstoffer derfor er så viktig for moderne mennesker, og hva som kan være konsekvensene av vår moderne livsstil. EderaGen baserer seg på økologiske prinsipper i utviklingen av produkter for å styrke det medfødte immunsystemet og å balansere mikrofloaen i tarmen. Intervjuet utdyper flere forhold som har med dette å gjøre, og viser til at det første produktet basert på den patenterte oppfinnelsen er i salg som kosttilskuddet EderaGard®.

Hele intervjuet kan leses her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA