Intervju med Jan Raa i Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft

Under tittelen «Glad og sunn med møkk i munn» ble Jan Raa intervjuet i bladet Mat & Helse sommeren 2004. Han kom med et utsagn som vakte oppsikt: «La ungene bli møkkete!». I årets julinummer av Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft har samme journalist gjort et nytt intervju med Jan Raa, der man ser tilbake på hva som ble sagt for 19 år siden og hva Jan Raa tenker om dette i dag. 

Intervjuet med Jan Raa i det rykende ferske nummeret av Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft kan leses her. 

En opprinnelig tanke hos Jan Raa var at mennesket hadde mistet kontakt med jord i sitt opprinnelige naturmiljø, og at denne kontakten var viktig for at vi skal holde oss friske. Og tanken på hva dette egentlig var slapp aldri tak. Etter hvert grublet han stadig mer på om det kunne være mulig å kompensere for denne viktige kontakten med jord i form av et produkt. Veien fra idé til produkt kan ofte være lang, men når vi nå skriver 2023 har Jan Raa og hans forskerteam sikret patent på en oppfinnelse med jordstoffer som kompenserer for manglende kontakt med naturen i våre moderne samfunn. Dette gir gode vekstvilkår for våre tarmbakterier som er svært viktige for å holde oss friske. Men ikke nok med det, også det første produktet basert på oppfinnelsen er på markedet i form av det forebyggende kosttilskuddet EderaGard, som vi er svært stolte over å selge i vår nettbutikk.

Magasinet Mat & Helse eksisterer ikke lenger, men for spesielt interesserte som er nysgjerrige på Jan Raa sa i intervjuet for 19 år siden, kan det gamle intervjuet leses her.